Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Δύο παλιοί συμφοιτητές κοιτούν κατάματα την αρχιτεκτονική. (Παρουσίαση 15 έργων, Συνέντευξη)

(αναδημοσίευση από το e-περιοδικό αρχιτεκτονικής www.gra.gr)

Ο Δημήτρης Ησαΐας και ο Τάσης Παπαϊωάννου αποφοίτησαν από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το 1979 ξεκίνησαν μια κοινή επαγγελματική πορεία, δημιουργώντας τη δική τους αρχιτεκτονική ομάδα, με έδρα εκεί κοντά στα μέρη τα γνωστά (Θεμιστοκλέους).

Επιλογή «αρχιτεκτονικά» δομημένη, αν σκεφτεί κανείς ότι παράλληλα με την άσκηση των επαγγελματικών δραστηριοτήτων τους συνέχισαν να επισκέπτονται, και δη καθημερινά, το Ε.Μ.Π., όχι βεβαίως ως φοιτητές πλέον, αλλά ως πανεπιστημιακοί δάσκαλοι (του Τομέα Ι των Συνθέσεων στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών).

Και η παράλληλη πορεία των δυο παλιών συμφοιτητών δεν σταματά εδώ. Συνεχίζεται και εξελίσσεται καθημερινά στο πεδίο της έρευνας και του προβληματισμού με την αδιάλειπτη συμμετοχή τους στον διάλογο για την αρχιτεκτονική, με αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, πλούσιο συγγραφικό έργο και συνεχείς παρεμβάσεις.

Και βέβαια το σημαντικό και πολλάκις διακεκριμένο αρχιτεκτονικό έργο τους είναι αυτό που τους κατατάσσει σε μια από τις πλέον εξέχουσες αρχιτεκτονικές ομάδες στην χώρα μας, με πολλές μελέτες ιδιωτικών και δημόσιων έργων στο ενεργητικό της και οι οποίες κατέχουν περίοπτη θέση στην ελληνική και διεθνή βιβλιογραφία... περισσότερα (η συνέντευξη δόθηκε στον αρχιτέκτονα Βασίλη Μιστριώτη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails